Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

62,4 millió a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére

2021.10.13
17:16
Forrás
Közlemény
62,4 millió dinárt különített el a tartományi kormány a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére, amely a Fruška gora lejtőiről vezeti el a felesleges vizet, és a Pavlovci akkumulációs tóba vezeti azt.

A csatorna és a tó egységes lecsapoló és árvízszabályozó rendszert alkot azon a területen. A csatornát benőtték a cserjék és fák, főleg az akkumulációs tó torkolata közelében. A benőtt terület szélessége meghaladja a csatorna övezetét, és a mezőgazdasági parcellákra is kiterjed. Emellett a nagymértékű iszaposodás csökkenti a lecsapolás hatékonyságát is. A pénzeszközöket a csatorna tisztítására és iszaptalanítására fogják felhasználni, továbbá egy automatikus víztisztító védőráccsal ellátott építmény felépítését is tervezik. A tartományi kormány mai ülésén rendeletet hozott a közlekedésbiztonsági tanács megalakításáról is. A tanács élén Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke lesz, helyettesnek pedig Ognjen Bjelić tartományi közlekedési titkárt nevezték ki.

tartomány
tartományi
iszap
iszaptalanítás
csatorna

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.