Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

62,4 millió a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére

2021.10.13
17:16
Forrás
Közlemény
62,4 millió dinárt különített el a tartományi kormány a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére, amely a Fruška gora lejtőiről vezeti el a felesleges vizet, és a Pavlovci akkumulációs tóba vezeti azt.

A csatorna és a tó egységes lecsapoló és árvízszabályozó rendszert alkot azon a területen. A csatornát benőtték a cserjék és fák, főleg az akkumulációs tó torkolata közelében. A benőtt terület szélessége meghaladja a csatorna övezetét, és a mezőgazdasági parcellákra is kiterjed. Emellett a nagymértékű iszaposodás csökkenti a lecsapolás hatékonyságát is. A pénzeszközöket a csatorna tisztítására és iszaptalanítására fogják felhasználni, továbbá egy automatikus víztisztító védőráccsal ellátott építmény felépítését is tervezik. A tartományi kormány mai ülésén rendeletet hozott a közlekedésbiztonsági tanács megalakításáról is. A tanács élén Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke lesz, helyettesnek pedig Ognjen Bjelić tartományi közlekedési titkárt nevezték ki.

tartomány
tartományi
iszap
iszaptalanítás
csatorna

Most

11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.
09:47, Frissítve: 12:09

Túlnyomóan borús idő várható

Szerbiában ma túlnyomóan borús idő várható, helyenként esővel, helyi záporral, zivatarral. Az ország északi részében napközben megáll az eső, de a déli vidékeken időnként egészen estig lesz csapadék.

Népszerű