Ugrás a tartalomra

62,4 millió a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére

2021.10.13
17:16
Forrás
Közlemény
62,4 millió dinárt különített el a tartományi kormány a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére, amely a Fruška gora lejtőiről vezeti el a felesleges vizet, és a Pavlovci akkumulációs tóba vezeti azt.

A csatorna és a tó egységes lecsapoló és árvízszabályozó rendszert alkot azon a területen. A csatornát benőtték a cserjék és fák, főleg az akkumulációs tó torkolata közelében. A benőtt terület szélessége meghaladja a csatorna övezetét, és a mezőgazdasági parcellákra is kiterjed. Emellett a nagymértékű iszaposodás csökkenti a lecsapolás hatékonyságát is. A pénzeszközöket a csatorna tisztítására és iszaptalanítására fogják felhasználni, továbbá egy automatikus víztisztító védőráccsal ellátott építmény felépítését is tervezik. A tartományi kormány mai ülésén rendeletet hozott a közlekedésbiztonsági tanács megalakításáról is. A tanács élén Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke lesz, helyettesnek pedig Ognjen Bjelić tartományi közlekedési titkárt nevezték ki.

tartomány
tartományi
iszap
iszaptalanítás
csatorna

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.