Ugrás a tartalomra

62,4 millió a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére

2021.10.13
17:16
Forrás
Közlemény
62,4 millió dinárt különített el a tartományi kormány a Kudoš lecsapoló csatorna rendezésére, amely a Fruška gora lejtőiről vezeti el a felesleges vizet, és a Pavlovci akkumulációs tóba vezeti azt.

A csatorna és a tó egységes lecsapoló és árvízszabályozó rendszert alkot azon a területen. A csatornát benőtték a cserjék és fák, főleg az akkumulációs tó torkolata közelében. A benőtt terület szélessége meghaladja a csatorna övezetét, és a mezőgazdasági parcellákra is kiterjed. Emellett a nagymértékű iszaposodás csökkenti a lecsapolás hatékonyságát is. A pénzeszközöket a csatorna tisztítására és iszaptalanítására fogják felhasználni, továbbá egy automatikus víztisztító védőráccsal ellátott építmény felépítését is tervezik. A tartományi kormány mai ülésén rendeletet hozott a közlekedésbiztonsági tanács megalakításáról is. A tanács élén Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke lesz, helyettesnek pedig Ognjen Bjelić tartományi közlekedési titkárt nevezték ki.

tartomány
tartományi
iszap
iszaptalanítás
csatorna

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.