Ugrás a tartalomra

Áder János a kohéziós támogatás megőrzését szorgalmazza

2012.06.26
15:05
A magyar gazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen kohéziós támogatások megőrzéséről tárgyalt Áder János az Európai Unió vezetőivel
A magyar gazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen kohéziós támogatások megőrzéséről tárgyalt Áder János az Európai Unió vezetőivel. A magyar államfő az Európai Bizottság és a Tanács elnökének is elmondta, hogy az uniós alapok lehetnek a válság leküzdésének leghatékonyabb eszközei az összes tagállam, és különösen Magyarország számára. Nem csupán a diplomáciai hagyományok miatt vezetett a köztársasági elnök egyik első útja Brüsszelbe, ahol elsőként az Európai Bizottsági elnökével, José Manuel Barrosóval találkozott. Áder János az Unió vezetőinek e heti csúcstalálkozója előtt azt hangsúlyozza: a szervezet kohéziós alapjainak tervezett átalakítása a következő hétéves költségvetésben kedvezőtlenül érintené az újonnan csatlakozott országokat. A legnagyobb veszteség Magyarországot érné, mert a felhasználható támogatási keret 40 százalékkal, vagyis 7 milliárd euróval csökkenne. Az államfő szerint a válság közepette ez nem jó megoldás.  httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IHWMzvo6jlw Áder János magyar köztársasági elnök elmondta: „Arról tájékoztattam tárgyalópartnereimet, hogy a kohéziós támogatásokat az Európai Unió tekintse a válságkezelés sajátos, ha nem is egyedi eszközének, amelyhez természetesen bizonyos szemléletváltásra is szükség lenne az Európai Unión belül.” Áder János ugyanerről tárgyalt az Unió Tanácsának elnökével, Herman Van Rompuy-jel is. A köztársasági elnök a következő hetekben pedig más uniós tagországok államfőivel is egyeztet a kohéziós támogatások megőrzését célzó közös lépésekről.
Áder János
Brüsszel

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.