Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Egy élet megmentése többet ér bárminél

2023.10.25
20:08
2023.10.25
21:32
Forrás
Szerbiai RTV
Egy élet megmentése, egy betegség korai felfedezése, egy elveszett, elrabolt gyermek megtalálása összehasonlíthatatlanul többet ér bárminél - jelentette ki Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV vendégeként.

A szerb elnök a napokban átadott egészségügyi felszerelésekkel és az üzembe helyezett Amber Alert rendszerrel kapcsolatban is szót ejtett a szerbiai közmédia esti TV Híradójában. Kiemelte, egy élet megmentése, egy betegség korai felfedezése, egy elveszett, elrabolt gyermek megtalálása összehasonlíthatatlanul többet ér mint bármennyi autóút, vagy híd, vagy leadott fegyver vagy robbanószer.

A szerb államfő arról is beszélt, hogy csütörtökön utazik Brüsszelbe, a Belgrád-Pristina párbeszéd újabb fordulójára. Tárgyal többek között Charles Michelel, az Európai Tanács elnökével, illetve Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral is.

Nehéz tárgyalásokra számít Vučić, ahogy fogalmazott, nem jókedvükből tárgyalnak vele és Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel az európai vezetők. Hozzátette, Kurti nem rejti véka alá azt, hogy nem akarja megalakítani a Szerb Községek Közösségét. Komolyan és felelősen áll a feladathoz a szerb elnök, azt mondta, az ország és annak polgárainak érdekeit tartja szem előtt, nem pedig személyes vagy külföldi érdekeket.

Amber Alert
Charles Michel
Olaf Scholz
Albin Kurti
Koszovó
Brüsszel

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.