Ugrás a tartalomra
Tanjug/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Aleksandar Vučić egyeztetett Pásztor Istvánnal

2020-10-23
17:46
2020-10-23
18:31
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
Pásztor Istvánt, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét fogadta ma Belgrádban Aleksandar Vučić.

A szerb államfő hivatalos Instagram-oldalán tett közzé egy fotót, amelyen kezet fognak Pásztorral. A fénykép mellé a szerb elnök azt írta, jó hangulatú, baráti megbeszélést folytattak Szerbia jövőjéről és a szerb-magyar kapcsolatok fejlesztéséről.

A találkozóról a VMSZ elnöke is beszámolt közösségi oldalán. Akármennyire is nehéz időket élünk, sikeresek leszünk választási vállalásaink megvalósításában! Ma délelőtt Aleksandar Vučić elnök úrral egyeztettem Belgrádban - írta a Facebookon. A tárgyalás baráti légkörben és a kölcsönös tisztelet jegyében zajlott. Örömmel nyugtáztuk, hogy a VMSZ és az SZHP is készen áll az együttműködés folytatására. A koalíciós megállapodások aláírására a jövő hét folyamán kerül sor, írta Facebook bejegyzésében Pásztor István. 

A témával kapcsolatban a VMSZ elnöke ma Palicson nyilatkozott stábunknak: „Én hálás vagyok a Szerb Haladó Párt elnökének, mert újból arról tett tanúbizonyságot, hogy érti a szándékunkat, érti az igényeinket és ebben partner kíván lenni. Ugyanakkor azt szeretném mondani, hogy ez a partnerség kölcsönös, mert ennek az országnak a felemelkedése a mi érdekünk is, úgy akarjuk az országnak a felemelkedését, hogy abban mi, magyarok egyénileg is és közösségileg is boldogulni tudjunk és meg tudjunk maradni. Ez az, ami, azt gondolom, hogy túlmutat ezen a mai megállapodáson és megteremti talán a hosszabb távú, vagy megőrzi a létező hosszabb távú együttműködésnek az esélyét és lehetőségeit.”

Aleksandar Vučić
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.