Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić egyeztetett Pásztor Istvánnal

2020.10.23
17:46
2020.10.23
18:31
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
Pásztor Istvánt, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét fogadta ma Belgrádban Aleksandar Vučić.

A szerb államfő hivatalos Instagram-oldalán tett közzé egy fotót, amelyen kezet fognak Pásztorral. A fénykép mellé a szerb elnök azt írta, jó hangulatú, baráti megbeszélést folytattak Szerbia jövőjéről és a szerb-magyar kapcsolatok fejlesztéséről.

A találkozóról a VMSZ elnöke is beszámolt közösségi oldalán. Akármennyire is nehéz időket élünk, sikeresek leszünk választási vállalásaink megvalósításában! Ma délelőtt Aleksandar Vučić elnök úrral egyeztettem Belgrádban - írta a Facebookon. A tárgyalás baráti légkörben és a kölcsönös tisztelet jegyében zajlott. Örömmel nyugtáztuk, hogy a VMSZ és az SZHP is készen áll az együttműködés folytatására. A koalíciós megállapodások aláírására a jövő hét folyamán kerül sor, írta Facebook bejegyzésében Pásztor István. 

A témával kapcsolatban a VMSZ elnöke ma Palicson nyilatkozott stábunknak: „Én hálás vagyok a Szerb Haladó Párt elnökének, mert újból arról tett tanúbizonyságot, hogy érti a szándékunkat, érti az igényeinket és ebben partner kíván lenni. Ugyanakkor azt szeretném mondani, hogy ez a partnerség kölcsönös, mert ennek az országnak a felemelkedése a mi érdekünk is, úgy akarjuk az országnak a felemelkedését, hogy abban mi, magyarok egyénileg is és közösségileg is boldogulni tudjunk és meg tudjunk maradni. Ez az, ami, azt gondolom, hogy túlmutat ezen a mai megállapodáson és megteremti talán a hosszabb távú, vagy megőrzi a létező hosszabb távú együttműködésnek az esélyét és lehetőségeit.”

Aleksandar Vučić
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.