Ugrás a tartalomra
Vucic Vrginmostban beszél
Tanjug/Dimitrije Goll/bk

Aleksandar Vučić folytatta horvátországi látogatását

2018-02-13
14:36
2018-02-13
18:50
Forrás
Pannon RTV
Az elnök ezúttal egy szerb falut keresett fel, ahol a lakosokkal beszélgetett a horvátországi szerb közösség helyzetéről.

Szerbia hajlandó mindent megtenni a horvátországi szerbek számára és egyidejűleg a szerbiai horvátok számára is, minden különösebb probléma nélkül - mondta a szerb köztársasági elnök. Ugyanazon problémák aggasztják a szerbeket és a horvátokat is, akik kisebbségben élnek. Fontos, hogy ezeket a gondokat közösen oldjuk meg - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfőt több mint 200 horvátországi szerb várta a vrginmosti kultúrházban. A szerb államfő arra biztatta a helyieket, hogy büszkeséggel viseljék szerb vezetékneveiket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenki, aki szerb, viselje büszkén a szerb keresztnevét és vezetéknevét. Ne szégyelljék senkitől sem, ne féljenek senkitől. Mindenkinek joga azt mondani, amit gondol és mi az, amit várnak mind Horvátországtól, mind Szerbiától.”

Laptopokat ajándékozott

Tíz laptopot ajándékozott a szerb elnök a helyi általános iskolának. Elmondta, a település egy traktort és még néhány járművet kap, amire szüksége lehet. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Még egy vagy két járművet kap Vrginmost. Ezek olyan apróságok, mint ezek a számítógépek, amelyeket bármikor tudunk biztosítani. Ma Szerbiában könnyebb, mert többlet van a költségvetésben, több pénzünk van, sokkal többet tudunk segíteni, és Horvátországgal egyetértésben úgy tűnik számomra, hogy okosan oszthatjuk be ezeket a dolgokat.”

Mintegy 700 szerb család él Vrginmostban és környékén. A szerb elnök ígéretet tett, hogy Szerbia ösztöndíjat biztosít 20-25 fiatal diáknak, akik szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek.

Aleksandar Vučić
Horvátország

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.