Ugrás a tartalomra
Vucic Vrginmostban beszél
Tanjug/Dimitrije Goll/bk

Aleksandar Vučić folytatta horvátországi látogatását

2018-02-13
14:36
2018-02-13
18:50
Forrás
Pannon RTV
Az elnök ezúttal egy szerb falut keresett fel, ahol a lakosokkal beszélgetett a horvátországi szerb közösség helyzetéről.

Szerbia hajlandó mindent megtenni a horvátországi szerbek számára és egyidejűleg a szerbiai horvátok számára is, minden különösebb probléma nélkül - mondta a szerb köztársasági elnök. Ugyanazon problémák aggasztják a szerbeket és a horvátokat is, akik kisebbségben élnek. Fontos, hogy ezeket a gondokat közösen oldjuk meg - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfőt több mint 200 horvátországi szerb várta a vrginmosti kultúrházban. A szerb államfő arra biztatta a helyieket, hogy büszkeséggel viseljék szerb vezetékneveiket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenki, aki szerb, viselje büszkén a szerb keresztnevét és vezetéknevét. Ne szégyelljék senkitől sem, ne féljenek senkitől. Mindenkinek joga azt mondani, amit gondol és mi az, amit várnak mind Horvátországtól, mind Szerbiától.”

Laptopokat ajándékozott

Tíz laptopot ajándékozott a szerb elnök a helyi általános iskolának. Elmondta, a település egy traktort és még néhány járművet kap, amire szüksége lehet. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Még egy vagy két járművet kap Vrginmost. Ezek olyan apróságok, mint ezek a számítógépek, amelyeket bármikor tudunk biztosítani. Ma Szerbiában könnyebb, mert többlet van a költségvetésben, több pénzünk van, sokkal többet tudunk segíteni, és Horvátországgal egyetértésben úgy tűnik számomra, hogy okosan oszthatjuk be ezeket a dolgokat.”

Mintegy 700 szerb család él Vrginmostban és környékén. A szerb elnök ígéretet tett, hogy Szerbia ösztöndíjat biztosít 20-25 fiatal diáknak, akik szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek.

Aleksandar Vučić
Horvátország

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.