Ugrás a tartalomra
Vucic Vrginmostban beszél
Tanjug/Dimitrije Goll/bk

Aleksandar Vučić folytatta horvátországi látogatását

2018-02-13
14:36
2018-02-13
18:50
Forrás
Pannon RTV
Az elnök ezúttal egy szerb falut keresett fel, ahol a lakosokkal beszélgetett a horvátországi szerb közösség helyzetéről.

Szerbia hajlandó mindent megtenni a horvátországi szerbek számára és egyidejűleg a szerbiai horvátok számára is, minden különösebb probléma nélkül - mondta a szerb köztársasági elnök. Ugyanazon problémák aggasztják a szerbeket és a horvátokat is, akik kisebbségben élnek. Fontos, hogy ezeket a gondokat közösen oldjuk meg - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfőt több mint 200 horvátországi szerb várta a vrginmosti kultúrházban. A szerb államfő arra biztatta a helyieket, hogy büszkeséggel viseljék szerb vezetékneveiket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenki, aki szerb, viselje büszkén a szerb keresztnevét és vezetéknevét. Ne szégyelljék senkitől sem, ne féljenek senkitől. Mindenkinek joga azt mondani, amit gondol és mi az, amit várnak mind Horvátországtól, mind Szerbiától.”

Laptopokat ajándékozott

Tíz laptopot ajándékozott a szerb elnök a helyi általános iskolának. Elmondta, a település egy traktort és még néhány járművet kap, amire szüksége lehet. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Még egy vagy két járművet kap Vrginmost. Ezek olyan apróságok, mint ezek a számítógépek, amelyeket bármikor tudunk biztosítani. Ma Szerbiában könnyebb, mert többlet van a költségvetésben, több pénzünk van, sokkal többet tudunk segíteni, és Horvátországgal egyetértésben úgy tűnik számomra, hogy okosan oszthatjuk be ezeket a dolgokat.”

Mintegy 700 szerb család él Vrginmostban és környékén. A szerb elnök ígéretet tett, hogy Szerbia ösztöndíjat biztosít 20-25 fiatal diáknak, akik szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek.

Aleksandar Vučić
Horvátország

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.