Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Mi megőrizzük a békét

2018.03.30
16:30
2024.03.19
08:39
Forrás
Tanjug
Ők csak erőszakoskodjanak, mi megőrizzük a békét - nyilatkozta újságíróknak Aleksandar Vučić a Brančić alagútnál, miután megtekintette a munkálatokat.

Szerbia elnöke Hashim Thaci azon kijelentésére is reagált, miszerint a szerb katonák beléphetnek Koszovóra, de vissza már nem térnek. Az államfő ezzel kapcsolatban kifejtette: tisztában van Pristina óhajaival és azzal, hogy maguknak szeretnék Észak-Koszovót. Ők erősebbek, szövetségeseik is vannak, mi pedig egy kis nép vagyunk, akit verhetnek és megalázhatnak, és még a nyugati sajtó is melléjük áll - tette hozzá Aleksandar Vučić. Azt is elmondta, nem fogja megengedni, hogy a koszovói kormány tovább halassza a Szerb Községek Közösségének megalapítását. Eddig már többször is hazudtak nekünk. Mi lesz akkor, ha ez megismétlődik - tette fel a kérdést Szerbia elnöke.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Az egyetlen céljuk az, hogy elfoglalják Észak-Koszovót. Ez nem egy nagy titok. Csak egy olyan dolog, amit Szerbiában egyesek nem szívesen akarnak hallani. Azt sajnálom, hogy ebben a harcban, ami olyan tiszta és világos volt megmutatkozott, hogy a saját országunkban sem volt sok szövetségesünk. Kevés olyan ember volt, aki ki merte mondani az igazságot. Kevés, aki tartotta a hátát.”

Aleksandar Vučić
Koszovó
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.