Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić részvétét fejezte ki a Moszkvai támadás kapcsán

2024.03.22
21:43
2024.03.23
11:25
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök szombaton 9 órára összehívta a Nemzetbiztonsági Tanács ülését.

A Nemzetbiztonsági Tanács ülésének megtartásának több oka is van, de az orosz fővárosban történtek a fő kiváltó oka. A szerb államfő kiemelte, a terrortámadásnak beláthatatlan következményei lesznek. Legőszintébb részvétét fejezte ki Oroszország lakosainak, az orosz vezetésnek, és reményét fejezte ki annak érdekében, hogy a terroristákat, akik ezt a szörnyűséget elkövették mielőbb letartóztatják vagy likvidálják.

A Prva TV-nek adott interjújában hangsúlyozta, hogy március 7-én az amerikai nagykövetség arra figyelmeztette állampolgárait, ne menjenek bevásárlóközpontokba, ami után így tett a brit és más külképviseletek is, ami azt jelenti, hogy a hírszerzésük tudta, ez be fog következni.

Aleksandar Vučić arra figyelmeztetett, hogy a terrortámadás miatt még nagyobb méreteket ölt majd az ukrajnai konfliktus, és egy világméretű összetűzés jeleit vetíti előre. 

Moszkva
terrortámadás
Aleksandar Vučić
részvét

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.