Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Súlyosan megsértették a brüsszeli megállapodást és a nemzetközi jogot

2022.12.01
22:20
2022.12.02
17:07
Forrás
Kurir, Szerbiai RTV
Albin Kurti a Brüsszeli megállapodással ellentétben nevezné Nenad Rašićot a közösségekért felelős miniszternek - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A szerb államfő szerint Brüsszel reakciója sem megfelelő erre a lépésre - írja a szerbiai sajtó.

Nenad Rašićnak kevesebb mint egy százalékos a támogatottsága, és a lehető legrosszabb választás - szögezte le a szerb elnök. Ez azt jelenti, hogy a szerbek eltűnését szeretnék Koszovóról - tette hozzá. Folyamatos ez a hozzáállás, a megállapodás megsértése, a jogok és a demokratikus értékek sárba tiprása - húzta alá Aleksandar Vučić.

Arról is beszámolt, hogy egyebek mellett az energiahelyzettel kapcsolatos problémákról is szombaton fordul a nyilvánossághoz.

Az EU is reagált Nenad Rašić miniszteri kinevezésére. Az EU és a 27 tagállama felszólítja Prištinát, hogy tartson tiszteletben minden eljárási lépést olyan miniszter kinevezésekor, aki nem a többségi közösségből származik, és hogy a miniszterek kinevezése legyen összhangban Koszovó alkotmányával - mondta Peter Stano, az EU szóvivője annak kapcsán, hogy Albin Kurti Nenad Rašićot nevezte ki miniszternek. Stano úgy értékelte, hogy a jelenlegi helyzet törékeny. Mint mondta, ezt szem előtt kell tartani, emiatt felszólította a feleket a helyzet csillapítására.

Albin Kurti
Nenad Rašić
Koszovó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.