Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić továbbra sem ismeri el Koszovó függetlenségét

2019.05.08
07:20
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Megölhetnek, de amíg én vagyok az elnök, nem fogjuk elismerni Koszovót - fogalmazott.

Nem kell mindenkinek bizonyos kérdésekben ugyanazt gondolnia, de a nemzeti és az állami érdekek szempontjából szükségünk van valamiféle közös nevezőre - nyilatkozta Vučić a Szerbiai RTV Upitnik című műsorában. Hozzátette, továbbra sem lát megoldást a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd tekintetében.

A szerb államfő egyebek mellett beszélt még az ország gazdasági fejlődéséről, a választásokról, valamint a közalkalmazotti bérek és nyugdíjak emelésről is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia:
„- Igyekszünk majd idén is, hogy a minimálbér emelkedjen, és hogy úgy nézzük, hogy ne legyen 30 ezer dinár alatt. Úgy nézzük majd, és nem ígérem meg most teljesen, de nem lesz 29.500 dinár alatt. Tehát a legkevesebb, amennyit valaki kereshet, ma 27.100 dinár, és hiszem azt, hogy 30 ezer dinár lesz.
- És az átlagkereset? Lehet az ön bejelentéséről beszélni? Az 500 euróról?
- Igen, én vagyok a bűnös. Én mondtam azt, hogy 462 euró helyett 500 euró lesz. Elnézését kérem emiatt az embereknek. De jó irányba haladunk, és mindenképpen 500 euró lesz. Eljutunk odáig. Ez pedig most lesz. Még idén.”

függetlenség
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.