Ugrás a tartalomra
Pixabay/hpgruesen

Alelnökévé választotta Bocskor Andreát az EP kulturális és oktatásügyi bizottsága

2019.10.02
07:00
Forrás
MTI
Bocskor Andrea fideszes EP-képviselőt választotta negyedik alelnökévé az Európai Parlament kulturális és oktatásügyi bizottsága kedden.

A politikus elmondta: ezzel a kisebbségek védelmének hangsúlyosabb képviseletére nyílik lehetőség. Az Európai Parlament szakbizottságai négy magyar képviselőt már alelnökökké választottak július közepén tartott alakuló ülésükön. Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság második alelnökének választották, Ujhelyi István szocialista képviselő az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága harmadik alelnökének nevezték ki, Winkler Gyulát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség EP-képviselőjét pedig a nemzetközi kereskedelemért felelős szakbizottság második alelnökének választották.

Európai Parlament
Bocskor Andrea
Fidesz
EP-képviselő

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű