Ugrás a tartalomra
Illusztráció, Pixabay/wukuanyi1980

Amerikai hadihajók a Dél-kínai-tengeren

2021-01-24
17:52
Forrás
Szerbiai RTV
A hivatalos indoklás szerint a térség stabilitását biztosítják.

Több amerikai hadihajó is a Dél-kínai-tengerre hajózott a Theodore Roosevelt anyahajó vezetésével. A sajtó értesülései szerint a Kína és Tajvan közt lévő feszültség keltett aggodalmat Washingtonban, a hajók jelenlétével pedig a hajózás szabadságát szeretnék biztosítani. Az amerikai hadsereg jelentése szerint, a Dél-kínai-tengeren jelen lévő hadihajók egy rutin művelet részei, amely biztosítja az érintett térség stabilitását.

hadihajók
USA
Kína
Taivan

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.