Ugrás a tartalomra
Tanjug/Staff Sgt. Victor Mancilla/U.S. Marine Corps via AP

Amerikai rakétatámadás a kabuli repülőtérnél

2021.08.29
16:57
Forrás
index.hu
Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérről mintegy öt kilométerre északnyugatra − írja a The Guardian.

A Reuters egyik külföldi tudósítójának tájékoztatása alapján az Amerikai Egyesült Államok támadt az ISIS feltételezett öngyilkos merénylőjére, aki a kabuli repülőtéren akart támadást végrehajtani, ezt az információt azonban hivatalos források még nem erősítették meg - írja az Index.hu. Szintén meg nem erősített információk szerint a támadásnak egy áldozata van. Az AP hírügynökség jelentése szerint a támadásban egy gyermek vesztette életét. A közösségi oldalon közzétett felvételek szerint a rakéta egy házba csapódott, amiből fekete füst szállt fel. Joe Biden amerikai elnök vasárnap azt mondta, az Amerikai Egyesült Államok továbbra is végre fog hajtani légicsapásokat az Iszlám Állam ellen Afganisztán területén, bár ezt a tálibok Afganisztán elleni támadásként értékelik.

Amerikai Egyesült Államok
Afganisztán
Kabul

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.