Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Amerikai támogatás a koronavírus-járvány leküzdéséhez

2021.11.17
19:40
2021.11.17
19:46
Forrás
Szerbiai RTV
Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter Anthony Godfrey-vel, az USA belgrádi nagykövetével tárgyalt.

Az Amerikai Egyesült Államok további 3,7 millió dolláros támogatást nyújt Szerbiának a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Bejelentették, hogy az összeggel a járványkezelésben illetékes intézmények munkáját segítik, illetve népszerűsítik az országban a koronavírus elleni védőoltást. Az említett szerbiai kampányra a USAID 1 millió 950 ezer dollárt fordít. Anthony Godfrey kiemelte, az egészségügyi dolgozóknak szükségük van pihenőre, és ezért fontos, hogy mindannyian az immunizáció mellett döntsünk.

„Kérem önöket, vegyék fel a védőoltást. Gondoljanak önmagukra, szeretteikre és a bátor egészségügyi dolgozókra” - fogalmazott az amerikai nagykövet. Az Egyesült Államok a most bejelentett 3,7 millió dolláros támogatással együtt már 9,1 millió dollárral járult hozzá a járvány visszaszorításához Szerbiában.

Anthony Godfrey
Zlatibor Lončar

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.