Ugrás a tartalomra

Amerikai támogatás a koronavírus-járvány leküzdéséhez

2021.11.17
19:40
2021.11.17
19:46
Forrás
Szerbiai RTV
Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter Anthony Godfrey-vel, az USA belgrádi nagykövetével tárgyalt.

Az Amerikai Egyesült Államok további 3,7 millió dolláros támogatást nyújt Szerbiának a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Bejelentették, hogy az összeggel a járványkezelésben illetékes intézmények munkáját segítik, illetve népszerűsítik az országban a koronavírus elleni védőoltást. Az említett szerbiai kampányra a USAID 1 millió 950 ezer dollárt fordít. Anthony Godfrey kiemelte, az egészségügyi dolgozóknak szükségük van pihenőre, és ezért fontos, hogy mindannyian az immunizáció mellett döntsünk.

„Kérem önöket, vegyék fel a védőoltást. Gondoljanak önmagukra, szeretteikre és a bátor egészségügyi dolgozókra” - fogalmazott az amerikai nagykövet. Az Egyesült Államok a most bejelentett 3,7 millió dolláros támogatással együtt már 9,1 millió dollárral járult hozzá a járvány visszaszorításához Szerbiában.

Anthony Godfrey
Zlatibor Lončar

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.