Ugrás a tartalomra

Átadták a tartományi kitüntetéseket

2020.12.10
15:49
2020.12.10
17:24
Forrás
Pannon RTV
A Fehér Ferencről elnevezett díjat a kultúra területén elért eredményeiért Vitkay Kovács Vera operaénekesnek és énektanárnak adták át.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke átadta ma Újvidéken a tartományi kitüntetéseket. A Mihajlo Pupin-díjat Dragan Stanić egyetemi tanárnak, a Szerb Matica elnökének ítélték oda. A Lazar Dunđerski gazdasági díjat Vesna Vučurević, az Univerexport Group elnöke vehette át. Az oktatásban elért eredményeiért a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskola részesült Đorđe Natošević-díjban. A Momčilo Tapavica-díjat a sport területén nyújtott teljesítményéért Aleksandar Kolarov labdarúgó kapta. Ópazova Község Szociális Központja vehette át a Milica Tomić-díjat a nemi egyenjogúság területén végzett kimagasló tevékenységéért. Az emberi és kisebbségi jogoknak szentelt Ljudevit Mičatek-díjat a Vajdasági Vakok Szövetségének ítélték oda. Művészete elismeréseként Mira Banjac színésznő vehette át a Pavle Jovanović-díjat. A Fehér Ferencről elnevezett díjat a kultúra területén elért eredményeiért Vitkay Kovács Vera operaénekesnek és énektanárnak adták át.

„Olyan boldog vagyok, és olyan nagy meglepetés volt, hiszen én a karrieremet már befejeztem, és akkor is még rám gondolnak, és érdemesnek tartják, hogy kapjam ezt a díjat. Valóban nagy megtiszteltetés, és nagyon boldog vagyok. Mikor megtudtam, könnyeim csorogtak, mert ilyenkor már minden boldoggá tesz. Nagyon szépen köszönöm a bizottságnak, és abban, hogy még bíztak bennem, és hogy még volt remény, hogy emlékeznek arra, hogy valaha nagyon sokat adtam. Nagyon szépen köszönöm nekik.”

átad
tartományi
kitüntetés
Újvidék
Vitkay Kovács Vera
operaénekes
Fehér Ferenc

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.