Ugrás a tartalomra

Ausztriában tárgyalt Ana Brnabić és Sebastian Kurz

2018.06.16
14:56
2018.06.16
15:30
Forrás
Pannon RTV
Sebatian Kurz osztrák kancellárral tárgyalt Ana Brnabić szerb kormányfő az Ausztriában megtartott Európa Wachau Fórumon a két ország együttműködésének erősítéséről.

Az illegális migráció egyike a legnagyobb kihívásoknak, amelyekkel az Európai Uniónak és a tagjelölt országoknak meg kell küzdenie, Szerbia ebben megbízható partnere lesz az uniónak - nyilatkozta Ana Brnabić. A szerb kormányfő kifejtette, ezért is találó az a mottó, amilyet a július elsejétől a soros EU elnökséget betöltő Ausztria választott: Európa, ami véd. A bécsi vezetés a migráció és a biztonsági kérdések megoldását fogja középpontba helyezni. Ebben Szerbia partnernek számít, mivel két támpillérre helyezi a migráció elleni fellépést - fejtette ki Brnabić.

Szerbia kormányfője kifejtette: „Az egyik mindenképpen a törvényhozásunk, a törvényhozási környezet alkalmazkodása a határok fokozott védelme érdekében, míg a második egyértelműen a regionális együttműködés. A törvényhozási környezet tekintetében három fontosabb törvény módosítását végeztük el, az egyik a menekültügyi és védelmet szabályozó törvény, a második az idegenrendészeti törvény, a harmadik pedig a határellenőrzést szabályozó törvény. Ezenkívül új stratégiákat és cselekvési terveket alkalmazunk, hogy biztosíthassunk egy ellenálló keretet, amelyben a katonaság és a rendőrség is készen áll a folytonos migrációs krízis kezelésére, sajnálatos módon a lehetséges és valószínűsíthető új migránsok beáramlására.”

Ana Brnabić
Sebastian Kurz

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.