Ugrás a tartalomra
Szerbia, alkotmány

Az alkotmánymódosítási tervezetbe kerülnek a Velencei Bizottság ajánlásai

2018-07-21
23:17
Forrás
Vajdasági RTV
Az igazságügyi minisztérium megkezdte az alkotmánymódosítás tervezetének összehangolását a Velencei Bizottság ajánlásaival. A munkát a nyár végéig befejezik, és a tervezetet a kormány elé terjesztik.

Az igazságügyre vonatkozó módosítások végleges változata magában foglalja majd a testület javaslatait. A munkát a nyár végéig befejezik, majd a tervezetet a kormány elé terjesztik – írja a Politika napilap, amely emlékeztet arra, hogy a Velencei Bizottság véleménye szerint a módosítások elsődleges tervezete nem zárta ki kellő mértékben a politikának az igazságügyi tisztségviselők megválasztására gyakorolt befolyását.

Szerbia
alkotmány
Velencei bizottság

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.