Ugrás a tartalomra

Az EP szerbiai jelentéstevőjével tárgyalt Aleksandar Vučić

2020.02.07
15:12
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV/Szerbiai RTV
Vučić Szerbia európai útjáról, valamint a pártok közötti, választásokról szóló párbeszéd eredményeiről tárgyalt Vladimir Bilčikkel, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevőjével pénteken.

Az államfő kiemelte, a parlamentbe jutási küszöb csökkentése - véleménye szerint - javít majd a pártok jelenlétének sokszínűségén a köztársasági képviselőházban. Hozzátette, egyetért Gordana Čomić ellenzéki képviselő azon javaslatával, amely a nők nagyobb számú, négy százalékos jelenlétét kezdeményezi a választási listákon.

Vladimir Bilčik és Tanja Fajon, az Európai Parlament küldöttségének szerbiai kapcsolatokkal megbízott vezetője Várhelyi Olivérrel, az Európai Bizottság bővítési biztosával érkezett Szerbiába csütörtökön. A bővítési biztossal együtt vettek részt a szerbiai parlamenti pártokkal, majd az ellenzékkel folytatott tárgyalásokon.

Az uniós diplomaták az ellenzékkel folytatott párbeszéd jelentőségét emelték ki, és reményüket fejezték ki, hogy a választásokat követően az új kormány a jogállamiság erősítését, valamint az intézmények iránti bizalom növekedését elősegítő intézkedéseket hoz majd.

Vladimír Bilčík
választás
Tanja Fajon
Aleksandar Vučić
Európai Parlament

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.