Ugrás a tartalomra

Az EU költségvetéséről vitáztak Brüsszelben

2018.02.24
11:34
2018.02.24
18:48
Forrás
MTI, Euronews
Az Európai Unió költségvetése volt az egyik központi téma a pénteki EU-csúcson Brüsszelben.

A közösség jövőjéről szóló tanácskozásra már nem kapott meghívást a brit kormányfő, ugyanakkor Nagy Britanniáról és a Brexitről eset a legtöbb szó. A brit befizetés kiesése ugyanis komoly lyukat jelent az EU költségvetésén. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a keretköltségvetés kapcsán aláhúzta, egyetértés volt, hogy a korábbiaknál gyorsabban egyezségre kell jutni, még ha ez idén nem is valószínű. Hozzátette, számos ország kész növelni hozzájárulása mértékét, hogy kezelni lehessen a Brexit okozta költségvetési űrt.

Kérdésre válaszolva Tusk arról számolt be, hogy "kizárólag pozitív reakciókat" hallott azon német javaslatokat illetően, amelyek értelmében az uniós támogatások elosztásában a szolidaritási és a jogállamisági elvek betartásának is tükröződnie kellene. Mint mondta, nagyobb vitára számított, azonban még a lengyel miniszterelnök is elvi támogatásáról biztosította a felvetést azzal a kitétellel, hogy a rendszernek objektív kritériumokon kell alapulnia.

Európai Unió

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.