Ugrás a tartalomra

Az EU tagországok nagyköveteivel és Sem Fabrizivel találkozott Ana Brnabić

2020.06.05
14:49
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić abban bízik, hogy Pristina visszavonja azokat a döntéseit, amelyek a gazdasági együttműködés teljes hiányáról tesznek tanúbizonyságot.

A szerb miniszterelnök ezt azután mondta, hogy találkozott az EU tagországok nagyköveteivel és Sem Fabrizivel, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetőjével. Brüsszel teljes mértékben elkötelezett az iránt, hogy Belgrád és Pristina között a kapcsolat minden tekintetben normalizálódjon - mondta Fabrizi. Brnabić emlékeztetett arra, hogy Szerbia eddig 18 fejezetet nyitott meg az EU-val, és kettőt már ideiglenesen le is zártak, az ország emellett készen áll még öt fejezet megnyitására. A szerb miniszterelnök a kormány nevében üdvözölte azt, hogy Miroslav Lajčak lett az EU képviselője a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben: „Aleksandar Vučić elnök és én is folyamatosan kapcsolatban vagyunk Lajčak úrral, és mindenféleképpen bízunk abban, hogy hamarosan visszavonják mindazokat a döntéseket, amelyek azt jelentik, hogy nem tudunk gazdasági együttműködést létesíteni, mindazokat a döntéseket, amelyek megakadályozzák az emberek mozgását és az áruk áramlását, és mindazt, amit az európai értékek jelentenek. Remélem, mihamarabb visszavonják ezeket a döntéseket, hogy visszatérhessünk a párbeszédhez.”

Sem Fabrizi
Ana Brnabić
Európai Unió
nagykövet

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.