Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Az EU tagországok nagyköveteivel és Sem Fabrizivel találkozott Ana Brnabić

2020-06-05
14:49
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić abban bízik, hogy Pristina visszavonja azokat a döntéseit, amelyek a gazdasági együttműködés teljes hiányáról tesznek tanúbizonyságot.

A szerb miniszterelnök ezt azután mondta, hogy találkozott az EU tagországok nagyköveteivel és Sem Fabrizivel, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetőjével. Brüsszel teljes mértékben elkötelezett az iránt, hogy Belgrád és Pristina között a kapcsolat minden tekintetben normalizálódjon - mondta Fabrizi. Brnabić emlékeztetett arra, hogy Szerbia eddig 18 fejezetet nyitott meg az EU-val, és kettőt már ideiglenesen le is zártak, az ország emellett készen áll még öt fejezet megnyitására. A szerb miniszterelnök a kormány nevében üdvözölte azt, hogy Miroslav Lajčak lett az EU képviselője a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben: „Aleksandar Vučić elnök és én is folyamatosan kapcsolatban vagyunk Lajčak úrral, és mindenféleképpen bízunk abban, hogy hamarosan visszavonják mindazokat a döntéseket, amelyek azt jelentik, hogy nem tudunk gazdasági együttműködést létesíteni, mindazokat a döntéseket, amelyek megakadályozzák az emberek mozgását és az áruk áramlását, és mindazt, amit az európai értékek jelentenek. Remélem, mihamarabb visszavonják ezeket a döntéseket, hogy visszatérhessünk a párbeszédhez.”

Sem Fabrizi
Ana Brnabić
Európai Unió
nagykövet

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.