Ugrás a tartalomra
Európai Néppárt logo
Pannon RTV/illusztráció

Az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról tárgyal

2019-03-20
14:11
2019-03-20
15:55
Forrás
hirado.hu
Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz pártelnöke vezeti a Fidesz delegációját az Európai Néppárt mai brüsszeli politikai közgyűlésén.

A hirado.hu azt írja, a kiszivárgott hírek szerint már nem szorgalmazzák az EPP vezetésében a Fidesz kizárását. Tartanak ugyanis attól, hogy az további konfliktusokat okozna, és további pártok távoznának, ahogy ezt már jelezte is az egyik szlovén ellenzéki párt.

A Politico európai kiadása parlamenti forrásokra hivatkozva azt írta, először Orbán Viktorral tárgyal a néppárt vezetése, és a várható javaslat szerint nem zárják ki a Fideszt, de a tagságát felfüggesztik addig, amíg a miniszterelnök nem teljesíti Manfred Weber három feltételét – közölte az M1 brüsszeli tudósítója. A feltételek szerint Orbán Viktor kormányfőnek bocsánatot kell kérnie a plakátkampány miatt, illetve le kell állítania Brüsszel elleni kampányát, és biztosítania kell a Közép-európai Egyetem megmaradását Budapesten.

Európai Néppárt
Fidesz
tagság

Most

16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.