Ugrás a tartalomra
Európai Néppárt logo
Pannon RTV/illusztráció

Az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról tárgyal

2019-03-20
14:11
2019-03-20
15:55
Forrás
hirado.hu
Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz pártelnöke vezeti a Fidesz delegációját az Európai Néppárt mai brüsszeli politikai közgyűlésén.

A hirado.hu azt írja, a kiszivárgott hírek szerint már nem szorgalmazzák az EPP vezetésében a Fidesz kizárását. Tartanak ugyanis attól, hogy az további konfliktusokat okozna, és további pártok távoznának, ahogy ezt már jelezte is az egyik szlovén ellenzéki párt.

A Politico európai kiadása parlamenti forrásokra hivatkozva azt írta, először Orbán Viktorral tárgyal a néppárt vezetése, és a várható javaslat szerint nem zárják ki a Fideszt, de a tagságát felfüggesztik addig, amíg a miniszterelnök nem teljesíti Manfred Weber három feltételét – közölte az M1 brüsszeli tudósítója. A feltételek szerint Orbán Viktor kormányfőnek bocsánatot kell kérnie a plakátkampány miatt, illetve le kell állítania Brüsszel elleni kampányát, és biztosítania kell a Közép-európai Egyetem megmaradását Budapesten.

Európai Néppárt
Fidesz
tagság

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.