Ugrás a tartalomra

Az Európai Parlament rendkívüli plenáris ülése

2020.03.26
21:10
2020.03.26
21:22
Forrás
Euronews
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések mielőbbi elfogadásáért rendkívüli plenáris ülést tartott az Európai Parlament Brüsszelben.

Az első szavazáson 687 képviselő voksolt, hogy sürgősségi eljárás keretében foglalkozzanak a koronavírus-járvány kezelését célzó javaslatokkal. Továbbá a képviselők az orvosi eszközök és áruk célba juttatása érdekében együttműködésre és a belső határok nyitva tartására szólították fel a tagállamokat.

A képviselők nagyobb fokú szolidaritást várnak a tagállamoktól a járvány kezelése során. A hosszú távú intézkedéseknek csökkenteniük kell a járvány gazdasági hatásait és a jövőben többet kell szánni kutatásra. A csütörtöki rendkívüli plenáris ülésen határozott támogatásukról biztosították a Bizottság által javasolt intézkedéseket, és nagyobb fokú szolidaritást kértek a tagállamoktól.

A Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a közös fellépés és az egységes piac fontosságát hangsúlyozva elmondta: „Amikor mindenkinek egy cél érdekében kellett volna megmozdulnunk, többen csak magukra gondoltak. De mostanra javult a helyzet. Csak az áruk és szolgáltatások szabad mozgásának fenntartásával biztosíthatjuk, hogy a szükséges készletek eljutnak a megfelelő helyre. Semmi értelme határokat emelni magunk közé. Az európaiak emlékezni fognak azokra a döntésekre, amelyeket most hozunk meg."

Európai Parlament
koronavírus
ülés

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.