Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az Európai Parlament után a Vajdasági Képviselőház rendelkezik a legtöbb hivatalos nyelvvel

2022.09.20
17:31
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István a budapesti Mathias Corvinus Collegium egyetemistáival találkozott.

A Tartományi Képviselőház nagy gondot fordít a nyilvánosság előtt elhangzott szóra, és a politikai kultúra szintjére. Emellett rendkívül büszkék, hogy az Európai Parlament után a Vajdasági Képviselőház rendelkezik a legtöbb hivatalos nyelvvel, összesen hattal - mondta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnök, a budapesti Mathias Corvinus Collegium egyetemistáinak, akik többnapos kirándulásra érkeztek Szerbiába. A találkozón szó esett a Szerbia és Magyarország közötti jó kapcsolatokról is, amelyben a Vajdaságnak jelentős szerepe van. A Mathias Corvinus Collegium kilenctagú delegációja tegnap Szabadkára látogatott, a következő úticéljuk pedig Belgrád.

Pannon RTV
Pásztor István

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.