Ugrás a tartalomra

Az európaiak többsége nagyobb uniós költségvetést szeretne a járvány legyőzésére

2020.10.20
16:11
2020.10.20
16:18
Forrás
MTI
A megkérdezettek több mint fele úgy gondolja, hogy az EU-nak nagyobb forrásokkal kellene rendelkeznie ahhoz, hogy legyőzhesse a koronavírus-járványt.

Az európaiak többsége nagyobb uniós költségvetést szeretne a koronavírus-járvány legyőzésére. A megkérdezettek szerint az Európai Unió számára jelenleg az egészségügy, majd a gazdasági talpra állás és az éghajlatváltozás a legfontosabb terület - derült ki az Európai Parlament ma közzétett felméréséből. A mintegy 25 ezer válaszadó bevonásával végzett felmérés tanúsága szerint az európaiak 54 százaléka gondolja úgy, hogy az uniónak nagyobb forrásokkal kellene rendelkeznie ahhoz, hogy legyőzhesse a járványt.

Magyarországon a válaszadók 44 százaléka növelné az uniós költségvetést. A kutatásból az is kiderült, hogy az európaiakat aggasztja, miként fog alakulni saját pénzügyi helyzetük.

járvány
koronavírus
fertőzés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.