Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Az európaiak többsége nagyobb uniós költségvetést szeretne a járvány legyőzésére

2020-10-20
16:11
2020-10-20
16:18
Forrás
MTI
A megkérdezettek több mint fele úgy gondolja, hogy az EU-nak nagyobb forrásokkal kellene rendelkeznie ahhoz, hogy legyőzhesse a koronavírus-járványt.

Az európaiak többsége nagyobb uniós költségvetést szeretne a koronavírus-járvány legyőzésére. A megkérdezettek szerint az Európai Unió számára jelenleg az egészségügy, majd a gazdasági talpra állás és az éghajlatváltozás a legfontosabb terület - derült ki az Európai Parlament ma közzétett felméréséből. A mintegy 25 ezer válaszadó bevonásával végzett felmérés tanúsága szerint az európaiak 54 százaléka gondolja úgy, hogy az uniónak nagyobb forrásokkal kellene rendelkeznie ahhoz, hogy legyőzhesse a járványt.

Magyarországon a válaszadók 44 százaléka növelné az uniós költségvetést. A kutatásból az is kiderült, hogy az európaiakat aggasztja, miként fog alakulni saját pénzügyi helyzetük.

járvány
koronavírus
fertőzés

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.