Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az MNT támogatása segítő kéznyújtás

2018-10-13
14:04
2018-10-13
17:06
Forrás
Pannon RTV
Számos támogatásban részesülnek a törökbecsei családok a Magyar Nemzeti Tanács programjainak köszönhetően.

Az elmúlt években a Tisza-menti település óvodásait, iskolásait, egyetemistáit is felkarolta az MNT. Az elsős Ljubović Áron örömmel dicsekedett a nemrégiben kézhez kapott beiskolázási csomag tartalmával: „Kaptam filctollat, gyurmát, füzeteket, tolltartót, radírt, ceruzát. Belepakoltam a tolltartóba is, és azzal írok már, azzal a ceruzával, azokba a füzetekbe.”

A Magyar Nemzeti Tanács támogatása nem más, mint segítő kéznyújtás, úgy a kicsiknek, mint a szülőknek is egyaránt, hiszen sikeresebbé teszi az anyanyelven történő tanulást. Áron édesapja elmondta, kisfiuk már az óvodában is részese volt az MNT által koordinált Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak.

Ljubović Saša, szülő, Törökbecse: „Magyar sarkot biztosított nekik, ugyanakkor korszerű játszóteret. Visszatérve a Magyar sarokhoz, mit tartalmaz ez? Tartalmaz meséskönyveket, CD-ket, ugyanakkor bábszínházat valósítottak meg, amellyel tudták fejleszteni az anyanyelvüket. Mindez mellett a múlt hónapban volt egy csomagkiosztás, amivel szintén nagy mértékben hozzájárultak a kiadásainkhoz, és nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is örömet szereztek.”

Az MNT felsőoktatási ösztöndíjprogramjának köszönve, több törökbecsei egyetemista azt tanulja, amit szeretne. A Ződi családban két egyetemista van. Mindketten az ösztöndíjprogram részesei, és az Európa Kollégiumban laknak. János és nővére Ottília a jövőben mindenképp a szülőföldön szeretnének maradni.

Ződi Ottília, egyetemista, Törökbecse: „Már végzős egyetemista vagyok. Két évet töltöttem az Európa kollégiumban. Rögtön a nyitáskor mi voltunk az első generáció, akik beköltözhettek. Nagyon szép, nagyon modern, nagyon felszerelt. Ezt tudom, mert van összehasonlítási alapom, úgyhogy nagyon hálás vagyok azért, mert ott lakhattam. Az ösztöndíjért is hálás vagyok, amit négy évig kaphattam az MNT- től.”

Az MNT a vajdasági magyar közösség érdekeit képviseli és ezt teszi a jövőben is. Fontos, hogy az itt élők, különösen a fiatalok érvényesülni tudjanak - mondták a Magyar Összefogás jelöltjei a családlátogatásokon.

Erdődi Edvina, jelölt Magyar Összefogás: „A családlátogatás alkalmával olyan fiatalokkal volt szerencsém megismerkedni, akik diplomálásuk után mindenféleképpen itthon, Vajdaságban szeretnének munkát vállalni, és ezáltal szeretnék segíteni, erősíteni a vajdasági magyar közösséget.”

A Magyar Összefogás jelöltjei ez alkalommal négy törökbecsei családot látogattak meg.

Nemzeti tanácsi választások 2018
Törökbecse
Magyar Összefogás
Erdődi Edvina

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.