Ugrás a tartalomra

Az SZHP miniszterei közül egy tarthatná meg a posztját a választások után

2019.09.04
08:00
Forrás
Vajdasági RTV
A Novosti értesülései szerint a SZHP-s miniszterek közül csak egyetlen egy tarthatja meg posztját a következő kormányban, ha a párt megnyeri a tavaszra esedékes köztársasági parlamenti választásokat.

A Szerb Haladó Párt jelenleg 12 miniszteri poszttal rendelkezik. Ez azonban a cikk szerint csak egyike lesz a vezető kormánypárton belül várható jelentős huszárvágásoknak. Aleksandar Vučić pártelnök a fiatal kádereket kívánja helyzetbe hozni. A számonkérés a koalíciós partnerek tárcavezetőit sem kerüli el. Nem zárható ki, hogy a következő kormányzatban a Szerb Haladó Párt koalíciós partnereinek a jelenlegihez képest 30 százalékkal kevesebb miniszteri poszt jut majd – írja a Novosti.

Szerb Haladó Párt
miniszterek
választások
új kormány

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.