Ugrás a tartalomra
Tanjug/Nikola Andjic

A bejelentett intézkedések ellen tüntetnek Belgrádban

2020-07-07
23:52
2020-07-08
08:07
Forrás
Szerbiai RTV
Az Aleksandar Vučić által délután bejelentett hétvégi kijárási tilalom ellen tiltakoznak több ezren Belgrádban a Köztársasági Parlament épülete előtt.
Tanjug/Nikola Andjic

A megmozdulás résztvevői leblokkolták a Nikole Pašić tér és a Tokovska utca kereszteződését.

Tanjug/Nikola Andjic

A tüntetők egy csoportja 22 óra 15 perc körül összetűzésbe került a rendőrséggel a parlament bejáratánál, de sikerült bejutniuk az épületbe.

Tanjug/Tara Radovanovic

A rendőrség intézkedett és kiterelték a tüntetőket az épületből.

Tanjug/Tara Radovanovic

A rendőrség és a tüntetők közötti összecsapások a parlament előtti téren is folytatódtak. A demonstrálók köveket, üvegeket dobáltak a felsorakozó rendőrökre, akik könnygázzal és a lovasrendőrség bevetésével próbálták feloszlatni a tömeget.

Tanjug/Nikola Anđic

 A tüntetők három rendőrautót is felgyújtottak. A rendőrök kiszorították a parlament elől a tüntetőket. Az összecsapások a környező utcákban folytatódtak. A rendőrség több embert is őrizetbe vett.

Fotók: Tanjug/Nikola Anđic és Tanjug/Tara Radovanovic

Belgrád
tüntetés

Most

12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.
12:13

Vajdaságban kevesebb az új koronavírusos eset

254 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba a tartomány területén az elmúlt 24 órában - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Ez csökkenést jelent a tegnapi adatokhoz képest, amikor 378 koronavírusos személyt regisztráltak.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.