Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Belgrádba látogat hétfőn Recep Tayyip Erdogan

2019.10.05
10:22
2019.10.05
16:49
Forrás
Szerbiai RTV
A török államfő több mint száz vállalkozót is magával hoz.

A látogatás gazdasági jelentőségéről beszélt ma Rasim Ljajić szerb kereskedelmi miniszter a Szerbiai RTV reggeli műsorában. Az árucsere-forgalom Szerbia és Törökország között két évvel ezelőtt 800 millió dollárt tett ki, ma pedig már meghaladja az 1,3 milliárdot - emelte ki a tárcavezető.

Rasim Ljajić, kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter, Szerbia: „Több mint száz vállalkozó érkezik. Tegnapig 101-en jelentkeztek, hogy jönnek Szerbiába, és valószínű, hogy ez a szám a látogatásig még nőni fog. Ez az esemény lehetőséget kínál arra, hogy együttműködjenek a szerbiai vállalkozókkal. Lesz egy nagy üzleti fórum, amely a két elnök találkozásakor már bevett gyakorlatnak számít.”

Recep Tayyip Erdogan
Belgrád
Törökország
vállalkozók
üzleti fórum
Rasim Ljajić

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.