Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Belgrádban találkoznak az el nem kötelezett országok képviselői

2021.10.09
18:38
2021.10.09
18:44
Forrás
Vajdaság ma
A mozgalom fennállásának évfordulóját ünnepli.

Két napos konferencia lesz Belgrádban az úgynevezett el nem kötelezett országok részvételével. A több államot tömörítő mozgalom idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Eddig 50 ország 117 küldöttsége, összesen 572 személy erősítette meg részvételét, több elnök és kormányfő is. A csúcstalálkozót a szerb belügyminisztérium 3243 tagja biztosítja.

Belgrád a vendégeket a csúcstalálkozón résztvevő országok zászlóival feldíszítve fogadja. Az el nem kötelezett országok mozgalma eredetileg azokat az országokat tömörítette, amelyek nem csatlakoztak egyetlen nagy hatalmi-katonai, azaz sem az USA sem pedig a Szovjetunió vezette tömörüléshez sem. A szervezetet 1961-ben alapították meg Belgrádban, az akkori Jugoszláv Népköztársaságban.

el nem kötelezett országok
találkozó
konferencia

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű