Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Biden szankciókkal fenyegeti Mianmart

2021.02.02
08:35
Forrás
MTI
Joe Biden amerikai elnök hétfőn felszólította a mianmari hadsereget, hogy azonnal adja át a hatalmat a demokratikusan megválasztott kormánynak, ne akadályozza a demokratikus átalakulást.

Ezen kívül kilátásba helyezte a korábban már feloldott szankciók visszaállítását, újabb büntető intézkedések bevezetését. Az amerikai elnök közleményében emlékeztetett: az Egyesült Államok az elmúlt évtizedben feloldotta a szankciókat Mianmarral szemben, tekintettel arra, hogy az ázsiai ország az utóbbi időben jelentős előrelépéseket tett a demokratikus átalakulás útján. A szükségállapot hétfői bevezetése után azonban Washington felül fogja vizsgálni az országgal szembeni szankciós politikáját, és kész a korábbi büntető intézkedések visszaállítására és újabbak bevezetésére, ha Mianmart letérítik a demokrácia útjáról – jelezte Joe Biden. 

Joe Biden
Mianmar
Amerikai Egyesült Államok
Amerika
puccs

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.