Ugrás a tartalomra

Bocskor Andrea: Elfogadhatatlan a kárpátaljai magyarok szerzett jogainak szűkítése

2017.12.13
09:20
2017.12.13
12:07
Forrás
MTI
Elfogadhatatlan a kárpátaljai magyarok szerzett jogainak szűkítése, ezzel szemben 2017 őszén az új ukrán oktatási törvény elfogadásával pont ez történt Ukrajnában - jelentette ki Bocskor Andrea.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője Strasbourgban elmondta, hogy az EU-Ukrajna Társulási Tanács pénteken elfogadott záródokumentuma rögzíti, hogy a kisebbségek már meglévő jogai nem szűkíthetők. A képviselő az Európai Parlament plenáris ülésének az emberi jogok és a demokrácia helyzetéről, illetve az Európai Unió ezzel kapcsolatos politikájáról szóló 2016-os éves jelentésének vitája során felszólalásában kiemelte, az új ukrán törvény oktatási nyelvre vonatkozó cikke által csökkenti a nemzeti kisebbségek anyanyelvének használati jogait. Míg korábban a kisebbségek az oktatás minden szintjéhez anyanyelvükön férhettek hozzá, ez 2018 után csak az elemi oktatásra korlátozódik majd, tehát az új ukrán oktatási törvény már megszerzett jogot vesz el - szögezte le Bocskor Andrea.

Bocskor Andrea
ukrán oktatási törvény

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.