Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana, File

A bolgár Krisztalina Georgieva az IMF új vezetője

2019-09-25
21:13
2019-09-25
21:21
Forrás
portfolio.hu, origo.hu
A Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa szerdán az alap elnökének és az igazgatótanács elnökének választotta Krisztalina Georgievát, aki október 1-jétől tölti be az 5 éves megbízatást.

Georgieva Christine Lagarde-ot váltja a poszton, és egyben az IMF megalapítása óta ő az első személy, aki feltörekvő piaci országból kapott megbízatást erre a posztra az alapnál.

Krisztalina Georgieva bolgár származású, 2017 januárja óta ő volt a Világbank vezetője. 2010 óta az Európai Bizottságban töltött be több pozíciót is.

bolgár
Krisztalina Georgieva
IMF
Nemzetközi Valutaalap

Most

10:35

Kilenc új fertőzött Magyarországon

Kilenccel, 4183-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.
09:01

Hétfőn nyit újra a Louvre

Hétfőn nyit újra a párizsi Louvre, amely március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma szigorú egészségügyi előírások mellett fogadja ismét a látogatókat.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.