Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Brexit: Hogyan tovább?

2019-01-21
18:45
Forrás
HVG
Sem a bennmaradás, sem az újabb népszavazás nem megoldás - közölte a Brexittel kapcsolatban a brit kormányfő.

Theresa May a brit alsóház előtt újabb tárgyalásra tett ígéretet, széleskörű konzultációval, az országrészek és az érdekvédelmi szervezetek bevonásával. A kormányfő az elkövetkező napokban hivatalosan is benyújtja javaslatát, erről fog tárgyalni a parlament, majd január 29-én szavaz róla. May szerint széleskörű konszenzus van arról, hogy az Egyesült Királyság nem léphet ki az EU-ból megállapodás nélkül. Viszont azt sem fogadja el, hogy visszavonnák a kilépést elindító indítványt, tehát a második referendum lehetőségét is kizárta.

Brexit
Theresa May
Egyesült Királyság

Most

20:15, Frissítve: 20:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.