Ugrás a tartalomra

Brnabić hivatalos németországi látogatásra utazott

2019.09.17
19:26
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Angela Merkel német kancellár meghívására megkezdte kétnapos németországi látogatását Ana Brnabić. A szerb kormányfő Mario Ohovennel, a közepes vállalkozások szövetségének vezetőjével tárgyalt.

Brnabić korábbi értékelése szerint németországi látogatása rendkívüli alkalom lesz arra, hogy a találkozón megvitassák a két ország közötti együttműködés minden aspektusát, úgy politikai, mint gazdasági téren. A kancellár holnap fogadja a szerbiai miniszterelnököt. A tárgyalás fő témái a bilaterális kapcsolatok, valamint a kül- és európai politikával kapcsolatos kérdések lesznek.

Fotó: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

Ana Brnabić azt üzente: annak örül legjobban, hogy a Szerbiában működő német cégek és befektetők rendkívül elégedettek: „Nekem jól esett, hogy tőlük is hallottam, mennyi mindent tudnak Szerbiáról, a gazdaságunkról, azokról a reformokról, amiket az elmúlt öt évben hajtottunk végre, és azokról a jó eredményekről, amiket Szerbiában elértünk. A Szerbiában működő német cégek elégedettek. A Szerbiában jelen lévő német vállalatok több mint 80 százaléka, egy körkérdés eredménye alapján, újra beruházna országunkban, és jelentős részük most is terjeszkedik Szerbiában.”

Angela Merkel
Németország
Ana Brnabić
kormányfő
Mario Ohoven

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.