Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Kormánya/Slobodan Miljević

Brnabić: A kőolajimport tilalma a Szerbiával szembeni szankciókat jelenti

2022.10.07
12:50
2022.10.07
13:06
Forrás
VajdaságMA
Ana Brnabić szerb miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az Európai Unió bejelentése, miszerint Szerbiát nem mentesítik az oroszországi kőolajimport tilalmáról szóló határozat alól, gyakorlatilag a Szerbiával szembeni szankciókat jelenti.

A miniszterelnök a Prva tévének adott nyilatkozatában kiemelte, hogy bár az olajembargóra vonatkozó döntést december 1-jéig elhalasztották, ha ez a tilalom mégis bekövetkezik, annak súlyos következményei lesznek a szerb gazdaságra. Más utat kell találnunk, mondta Brnabić, majd azt is hozzátette, hogy az ország az orosz kőolaj nélkül is működni fog, de más forrásokból drágább beszerezni.

A kormányalakításról is szó esett az interjúban. Brnabić mérsékelt hangot ütött meg, és kijelentette, hogy a vészterhes időkben voltak ennél fontosabb dolgok, de ezt a polgárok megértik. A miniszterelnök megerősítette, hogy még mindig határidőn belül vannak, és tiszteletben tartják a törvényeket. 

kőolaj
import
tiltás
szankció
Szerbia
Ana Brnabić

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű