Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tanja Valic

A büdzsé módosításáról döntenek a köztársasági képviselők

2021.04.22
08:56
2021.04.22
09:22
Forrás
Szerbiai RTV
A költségvetés módosítása tartalmazza a kormány harmadik intézkedéscsomagját.

Ma szavaz a szerbiai köztársasági képviselőház az ország idei költségvetésének módosításáról. A büdzsé mellett még öt törvény kerül a napirendre, amelyek Ivica Dačić házelnök szerint azért fontosak, mert lehetővé teszik, hogy az állam kifizethesse a polgároknak a korábban beígért 60 eurós támogatást, valamint, hogy hatályba helyezhesse a szabadúszókkal elért megállapodást.

A költségvetés módosítása 257 milliárd dinár értékű és tartalmazza a kormány harmadik intézkedéscsomagját, amellyel a polgároknak és a gazdasági szereplőknek segítene a koronavírus okozta károk enyhítésében.

köztársasági parlament
költségvetés

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.