Ugrás a tartalomra

A CIA elemzést tett közzé Szerbiáról is

2018.10.30
11:51
2024.03.19
08:42
Forrás
VajdaságMA
Szerbia gazdasági növekedésének leginkább kedvező tényezői a gazdasági reformok és az ország stratégiai elhelyezkedése - írja a világ országairól szóló jelentésében a CIA.

Az Amerikai Központi Hírszerző Ügynökség a kedvező tényezők közé sorolja a viszonylag olcsó és szakképzett munkaerőt, valamint Szerbia szabadkereskedelmi egyezményeit több keleti országgal. A CIA jelentése szerint a legnagyobb gazdasági kihívás az, hogy stagnál a háztartások bevétele, új munkahelyek megnyitására lenne szükség a magánszektorban, valamint végre kellene hajtani az állami vállalatok szerkezeti reformját és a közszféra reformját is.

A CIA honlapján megjelentetett jelentés kitér arra is, hogy Szerbia a hadsereg védelmi programjaira költött eszközök tekintetében a 85. helyen áll a világ 153 országa között, ezzel pedig megelőzte Horvátországot, de továbbra is Montenegró után következik a sorban.

Szerbia
CIA

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.