Ugrás a tartalomra

Cseh kormányalakítás - Milos Zeman kormányfővé nevezte ki Petr Fialát

2021.11.28
15:13
2021.11.28
15:21
Forrás
MTI
Fiala azonnal letette az alkotmány által előírt hivatalos esküt.

Csehországban Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt elnökét nevezte ki kormányfővé Milos Zeman államfő. Petr Fiala azonnal letette az alkotmány által előírt hivatalos esküt. Csehországnak néhány hétig két kormányfője lesz: Andrej Babis, az ügyvezető kormányfő és Petr Fiala mint kinevezett miniszterelnök. Fiala kormánya december közepén veszi át az ország irányítását. Milos Zeman államfő hétfőtől kezdve december 13-ig külön-külön találkozni akar a miniszterjelöltekkel, és azután megnyílik az út az új kormány megalakulásához.

Petr Fiala 1964. szeptember elsején született a dél-morvaországi Brünnben. Politológusként a brünni Masaryk Egyetem professzora, majd az egyetem rektora volt. Volt parlamenti képviselő, oktatásügyi miniszter, a képviselőház alelnöke. Nős, három gyerek apja.

Miloš Zeman
Petr Fiala
Csehország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.