Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Roman Vondrous/CTK

Cseh kormányalakítás - Milos Zeman kormányfővé nevezte ki Petr Fialát

2021.11.28
15:13
2021.11.28
15:21
Forrás
MTI
Fiala azonnal letette az alkotmány által előírt hivatalos esküt.

Csehországban Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt elnökét nevezte ki kormányfővé Milos Zeman államfő. Petr Fiala azonnal letette az alkotmány által előírt hivatalos esküt. Csehországnak néhány hétig két kormányfője lesz: Andrej Babis, az ügyvezető kormányfő és Petr Fiala mint kinevezett miniszterelnök. Fiala kormánya december közepén veszi át az ország irányítását. Milos Zeman államfő hétfőtől kezdve december 13-ig külön-külön találkozni akar a miniszterjelöltekkel, és azután megnyílik az út az új kormány megalakulásához.

Petr Fiala 1964. szeptember elsején született a dél-morvaországi Brünnben. Politológusként a brünni Masaryk Egyetem professzora, majd az egyetem rektora volt. Volt parlamenti képviselő, oktatásügyi miniszter, a képviselőház alelnöke. Nős, három gyerek apja.

Miloš Zeman
Petr Fiala
Csehország

Most

21:00, Frissítve: 21:19

Kolumbia után irány München

Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

Népszerű