Ugrás a tartalomra

Dačić és a magyar kormányfő a határátlépési gondokról is beszélt

2023.01.10
16:35
2023.01.10
16:44
Forrás
Pannon RTV
Ivica Dačić Budapesten Orbán Viktorral is tárgyalt. A magyar miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a szerb külügyminisztert, a belgrádi kormány miniszterelnök-helyettesét.

Ivica Dačić a szerb médiának értékelve azt mondta, Szerbia és Magyarország viszonya soha nem tapasztalt csúcson van a modern kori történelemben. Dačić kiemelte, Magyarország üzenete, hogy össze kell tartania a két országnak a politikai, gazdasági, energiaügyi, infrastrukturális és minden egyéb területen.

A szerb külügyminiszter elmondta, Orbán Viktorral megegyeztek abban, hogy az illegális migráció visszaszorítása érdekében hamarosan ismét háromoldalú találkozóra kerül sor Ausztria, Magyarország és Szerbia között, valószínűleg február 20-a körül.

A két ország közötti határátlépési gondokról is beszéltek.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Őszintén szólva ma Orbán Viktor nekem szegezte a kérdést, köztünk mondva ki a felelős a határon tapasztalható torlódásokért? Tehát, hogy megnézzük, hogyan tudnánk ezt tehermentesíteni, hogy az emberek minél gyorsabban át tudjanak jutni a határainkon. Megállapítottuk, hogy itt különböző oldalakról halmozódnak a hibák, de a hosszas várakozás egyik oka, hogy itt van a schengeni-övezet határa.”

Ivica Dačić
Orbán Viktor
Szerbia
Magyarország
határátkelés

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.