Ugrás a tartalomra

Dačić: Mielőbbi megállapodásra kellene jutnia Belgrádnak és Pristinának

2018.02.25
14:11
2024.03.19
08:32
Forrás
Szerbiai RTV
Addig nem születhet érdemi megegyezés, amíg az Európai Unió tagállamai is megosztottak a kérdésben.

Sürget az idő, ezért mielőbbi megállapodásra kellene jutnia Belgrádnak és Pristinának, a kölcsönös viszony rendezése érdekében. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Koszovó egyoldalúan módosíthatja a Brüsszeli megállapodás szövegét, főleg azt a részt, ami a Szerb Községek Közösségére vonatkozik - nyilatkozta a Belgrádi Rádiónak Ivica Dačić. A szerb külügyminiszter elmondta: addig nem születhet érdemi megegyezés, amíg az Európai Unió tagállamai is megosztottak a kérdésben. A tárcavezető úgy véli, Brüsszelnek határidőhöz kellett volna kötnie a megegyezést, hogy mielőbb megtörténjen Szerbia és Koszovó viszonyának normalizálása. Ezt, azonban még mindig nem tette meg.

Ivica Dačić
szerb külügyminiszter
Pristina
Belgrád
Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.