Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia fő célja az EU teljes jogú tagságának elnyerése (videó)

2017.01.14
15:22
Szerbia idén is folytatni fogja a területi integritásáért vívott harcot, ami alól a Pristinával folyatott párbeszéd sem képezhet kivételt - mondta Ivica Dačić a diplomatáknak és a média képviselőinek szervezett újévi fogadáson
Szerbia idén is folytatni fogja a területi integritásáért vívott harcot, ami alól a Pristinával folyatott párbeszéd sem képezhet kivételt - mondta Ivica Dačić a diplomatáknak és a média képviselőinek szervezett újévi fogadáson. A szerb külügyminiszter szerint Szerbia gazdasága fejlődik, ezt pedig a nemzetközi pénzintézetek is elismerik. Az ország fő célja továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagságának elnyerése.      



Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Négy új csatlakozási fejezetet nyitottunk meg az Európai Unióval és tettekkel bizonyítottuk őszinte elkötelezettségünket a legfontosabb külpolitikai célunk felé, az Európai Unió teljes jogú tagságáért. Úgy gondolom, hogy okkal várhatjuk azt, hogy Szerbia uniós csatlakozása tovább gyorsul, és 2017-ben több csatlakozási fejeztet nyissunk meg, mint tavaly.”
Szerbia
Ivica Dačić
EU-tagság

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.