Ugrás a tartalomra
FoNet/Ognjen Stevanopvić

Dačić szerint még kérdéses a párizsi találkozó

2019-06-08
15:30
2019-06-08
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia külügyminisztere szerint a párizsi tárgyalás abban az esetben jöhet létre, amennyiben van esély arra, hogy Koszovó felfüggeszti a szerbiai és boszniai termékekre kivetett százszázalékos vámot.

Aleksandar Vučić szerb államfő és Angela Merkel német kancellár telefonbeszélgetésének kapcsán Ivica Dačić elmondta, az egyeztetés a párizsi találkozóra való felkészülés jegyében zajlott. Szerbia külügyminisztere szerint a párizsi tárgyalás abban az esetben jöhet létre, amennyiben van esély arra, hogy Koszovó felfüggeszti a szerbiai és boszniai termékekre kivetett százszázalékos vámot.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Ez mind a párizsi találkozó érdekében történik, amely ebben a pillanatban kétséges, hogy megvalósul-e vagy sem. A tárgyalás nem lesz megtartva, amennyiben nincs lehetőség a helyzet javítására. Tehát amennyiben nincs esély a vámok megszüntetésére, akkor nagy kérdés, hogy meg lesz-e tartva egyáltalán a találákozó, mivel Angela Merkel és Macron biztosan nem fogják hagyni, hogy Ramush Haradinaj az orruknál fogva vezesse őket. A másik oldalról mi sem fogjuk megengedni, hogy minket is az orrunknál fogva vezessenek. Ha már a füleinket tépik, mint az elmúlt évtizedekben, legalább ne gondolják azt, hogy hülyék vagyunk.”

Ivica Dacic
Koszovó
Merkel
Macron

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.