Ugrás a tartalomra
FoNet/Ognjen Stevanopvić

Dačić szerint még kérdéses a párizsi találkozó

2019-06-08
15:30
2019-06-08
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia külügyminisztere szerint a párizsi tárgyalás abban az esetben jöhet létre, amennyiben van esély arra, hogy Koszovó felfüggeszti a szerbiai és boszniai termékekre kivetett százszázalékos vámot.

Aleksandar Vučić szerb államfő és Angela Merkel német kancellár telefonbeszélgetésének kapcsán Ivica Dačić elmondta, az egyeztetés a párizsi találkozóra való felkészülés jegyében zajlott. Szerbia külügyminisztere szerint a párizsi tárgyalás abban az esetben jöhet létre, amennyiben van esély arra, hogy Koszovó felfüggeszti a szerbiai és boszniai termékekre kivetett százszázalékos vámot.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Ez mind a párizsi találkozó érdekében történik, amely ebben a pillanatban kétséges, hogy megvalósul-e vagy sem. A tárgyalás nem lesz megtartva, amennyiben nincs lehetőség a helyzet javítására. Tehát amennyiben nincs esély a vámok megszüntetésére, akkor nagy kérdés, hogy meg lesz-e tartva egyáltalán a találákozó, mivel Angela Merkel és Macron biztosan nem fogják hagyni, hogy Ramush Haradinaj az orruknál fogva vezesse őket. A másik oldalról mi sem fogjuk megengedni, hogy minket is az orrunknál fogva vezessenek. Ha már a füleinket tépik, mint az elmúlt évtizedekben, legalább ne gondolják azt, hogy hülyék vagyunk.”

Ivica Dacic
Koszovó
Merkel
Macron

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű