Ugrás a tartalomra

Dačić szerint még kérdéses a párizsi találkozó

2019.06.08
15:30
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia külügyminisztere szerint a párizsi tárgyalás abban az esetben jöhet létre, amennyiben van esély arra, hogy Koszovó felfüggeszti a szerbiai és boszniai termékekre kivetett százszázalékos vámot.

Aleksandar Vučić szerb államfő és Angela Merkel német kancellár telefonbeszélgetésének kapcsán Ivica Dačić elmondta, az egyeztetés a párizsi találkozóra való felkészülés jegyében zajlott. Szerbia külügyminisztere szerint a párizsi tárgyalás abban az esetben jöhet létre, amennyiben van esély arra, hogy Koszovó felfüggeszti a szerbiai és boszniai termékekre kivetett százszázalékos vámot.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Ez mind a párizsi találkozó érdekében történik, amely ebben a pillanatban kétséges, hogy megvalósul-e vagy sem. A tárgyalás nem lesz megtartva, amennyiben nincs lehetőség a helyzet javítására. Tehát amennyiben nincs esély a vámok megszüntetésére, akkor nagy kérdés, hogy meg lesz-e tartva egyáltalán a találákozó, mivel Angela Merkel és Macron biztosan nem fogják hagyni, hogy Ramush Haradinaj az orruknál fogva vezesse őket. A másik oldalról mi sem fogjuk megengedni, hogy minket is az orrunknál fogva vezessenek. Ha már a füleinket tépik, mint az elmúlt évtizedekben, legalább ne gondolják azt, hogy hülyék vagyunk.”

Macron
Ivica Dačić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.