Ugrás a tartalomra

A dél-szerbiai beruházásokat tekintette meg körútja során Aleksandar Vučić

2017.12.17
12:46
2024.03.19
08:52
A januári bér- és nyugdíjemelések mellett jövőre akár további növelések is lehetnek, de erről majd a kormány dönt - jelentette ki Aleksandar Vučić dél-szerbiai körútján.

A szerb államfő ma egyebek mellett a tízes közlekedési folyosó déli szakaszának építkezéseit, illetve a Nišben történő befektetéseket is megtekintette. 

A szerb államfő elmondta, a kormány sok pénzt fektet Dél-Szerbia fejlesztésébe. Hozzáfűzte, jó hírnek számít, hogy az ország gazdasági mutatói tovább javulnak, amelyek bizalomra adhatnak okot. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Kitűnő bruttó hazai áfa, kitűnő behozatali áfa. Nincs probléma. Amennyiben így folyatódik, akkor jövőre nemcsak januári emelés lesz, hanem reményeim szerint lesz hely a keret bővítésére is, de erről majd a kormány dönt.”

A dél-szerbiai autópálya-szakasz építkezéseit Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke is megtekintette, ugyanis a 230 millió eurót meghaladó munkálatokat végző konzorciumnak boszniai cégek is tagjai. Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke: „Ahogy azt hallottam, sikeresen végzik a munkájukat az előlátott tervekkel összhangban, minden egyes új kihívás ellenére. Látszik, hogy a munkálatok haladnak. Beszélni sem kell arról, hogy Szerbia ezen részének milyen előnyöket hoz. Szerbia mindennemű fejlődése örömmel tölt el.”

Aleksandar Vučić és küldöttsége Nišbe is ellátogatott, ahol szintén megtekintették a város területén zajló nagy befektetéseket. 

Niš
beruházás
Aleksandar Vučić

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.