Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Az EU-nak tanulnia kell múltbéli hibáiból!

2020.11.04
16:13
2020.11.04
16:20
Forrás
Közlemény
A szerbiai választások utáni helyzetről tartott ma vitát az Európai Parlament Szerbiával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttsége.

Deli Andor fideszes EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta, az elsődleges kihívást a Balkánon a Belgrád–Pristina párbeszéd jelenti. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az EU-nak jobban fel kell készülnie arra az eshetőségre, ha megállapodásra jutna a szerb és koszovói fél. Ez fontos jelzés lenne a feleknek, hogy mi történik abban az esetben, ha megállapodnak, és mit mulasztanak el, ha nem - tette hozzá Deli. A vajdasági származású képviselő gratulált az új szerbiai parlament és kormány megalakulásához is. Valamint örömét fejezte ki, hogy a képviselőház vezetőségében képviseltetve vannak a nemzeti kisebbségek is. 

Deli Andor
EU
Európai Parlament
Szerbia

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.