Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli Andor: Az összeköttetés kiemelt fontosságú az EU-Ázsia kapcsolatokban

2020-12-01
19:17
2020-12-01
19:23
Forrás
Közlemény
Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága elfogadta az Összeköttetés és EU-Ázsia kapcsolatokról szóló véleménytervezetet, amelynek néppárti felelőse Deli Andor fideszes európai parlamenti képviselő volt.

Az EU-Ázsia kapcsolatok szempontjából az összeköttetés nem csak geopolitikai jelentőségű, hanem gazdasági is, mivel Ázsia az Európai Unió legnagyobb kereskedelmi partnere - emelte ki a jelentés kapcsán a fideszes politikus. Az elfogadott szöveg megállapítja, hogy a nyugat-balkáni régió földrajzi helyzetéből adódóan kulcsszerepet játszik az Ázsia felé történő összeköttetés szempontjából. Ezért a jelentés üdvözli a nemrég elfogadott Nyugat-Balkáni Gazdasági és Befektetési tervet, ami megfelelő anyagi támogatást ad a térségben megvalósuló infrastrukturális beruházások számára. Ezek a kibővített transzeurópai közlekedési hálózatnak is részét képezik. Továbbá a jelentés felkéri az Európai Bizottságot, hogy fontolja meg egy külön koordinátor kinevezését a nyugat-balkáni és a keleti-partnerség országai számára - mondta el Deli.

Sajnos, ez a jelentés sem készülhetett el anélkül, hogy a baloldal támadást ne intézzen Magyarország ellen. A kommunista frakció tagja módosítójában azt kérte, hogy a Belgrád-Budapest vasútvonal teljes projektdokumentációját hozzák nyilvánosságra, ami végül a baloldali frakciók támogatásának köszönhetően elfogadásra is került. Tették ezt annak ellenére, hogy Európai Bizottság már mélyrehatóan megvizsgálta és jóváhagyta a teljes projektet. Ez is ékes példája az ellenünk alkalmazott kettős mércének, hiszen más hasonló projektek esetében nincs ilyen kérése a baloldalnak - tette hozzá a fideszes képviselő.

Deli Andor
összeköttetés
EU
Ázsia
kapcsolat
Európai Parlament
Európai Unió
Fidesz

Most

16:26, Frissítve: 16:38

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.