Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Az összeköttetés kiemelt fontosságú az EU-Ázsia kapcsolatokban

2020.12.01
19:17
2020.12.01
19:23
Forrás
Közlemény
Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága elfogadta az Összeköttetés és EU-Ázsia kapcsolatokról szóló véleménytervezetet, amelynek néppárti felelőse Deli Andor fideszes európai parlamenti képviselő volt.

Az EU-Ázsia kapcsolatok szempontjából az összeköttetés nem csak geopolitikai jelentőségű, hanem gazdasági is, mivel Ázsia az Európai Unió legnagyobb kereskedelmi partnere - emelte ki a jelentés kapcsán a fideszes politikus. Az elfogadott szöveg megállapítja, hogy a nyugat-balkáni régió földrajzi helyzetéből adódóan kulcsszerepet játszik az Ázsia felé történő összeköttetés szempontjából. Ezért a jelentés üdvözli a nemrég elfogadott Nyugat-Balkáni Gazdasági és Befektetési tervet, ami megfelelő anyagi támogatást ad a térségben megvalósuló infrastrukturális beruházások számára. Ezek a kibővített transzeurópai közlekedési hálózatnak is részét képezik. Továbbá a jelentés felkéri az Európai Bizottságot, hogy fontolja meg egy külön koordinátor kinevezését a nyugat-balkáni és a keleti-partnerség országai számára - mondta el Deli.

Sajnos, ez a jelentés sem készülhetett el anélkül, hogy a baloldal támadást ne intézzen Magyarország ellen. A kommunista frakció tagja módosítójában azt kérte, hogy a Belgrád-Budapest vasútvonal teljes projektdokumentációját hozzák nyilvánosságra, ami végül a baloldali frakciók támogatásának köszönhetően elfogadásra is került. Tették ezt annak ellenére, hogy Európai Bizottság már mélyrehatóan megvizsgálta és jóváhagyta a teljes projektet. Ez is ékes példája az ellenünk alkalmazott kettős mércének, hiszen más hasonló projektek esetében nincs ilyen kérése a baloldalnak - tette hozzá a fideszes képviselő.

Deli Andor
összeköttetés
Ázsia
kapcsolat
Európai Parlament
Európai Unió
Fidesz

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.