Ugrás a tartalomra
Európai Parlament, zászlók
Pannon RTV

Deli Andor: Óriási feladat vár a horvát elnökségre

2020-01-14
15:05
2020-01-14
19:12
Az Európai Unió soros elnökségét ellátó Horvátország ma délelőtt ismertette elnökségi programját az Európai Parlament plenáris ülésén.

Deli Andor fideszes EP-képviselő felszólalásában üdvözölte, hogy a bővítés témája kiemelt helyen szerepel a horvát elnökség napirendjében - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Óriási és összetett feladata lesz a horvát elnökségnek. Egyrészt meg kell győznie a bővítés fontosságáról az azt ellenző tagállamokat. Másrészt az Európai Uniónak vissza kell nyernie a nyugat-balkáni tagjelölt országok bizalmát és be kell bizonyítania, hogy a csatlakozás nem csupán egy elérhetetlen cél marad a számukra - emelte ki a vajdasági származású képviselő. A magyar néppárti delegáció az EP-ben továbbra is mindent megtesz a bővítés előmozdítása érdekében. Magyarország és a magyarok határozott érdeke, hogy a térség országai mielőbb az EU teljes jogú tagjaivá váljanak - szögezte le Deli Andor.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Magyarország, Magyarország kormánya, a külügyminisztérium számtalan alkalommal elmondta már a pontos pontokat, hogy miért érdeke Magyarországnak, hogy a nyugat-balkáni országok és különösen Szerbia és Montenegró esetére kihegyezve, hogy ezeknek az országoknak az uniós tagsága miért prioritás. Ugyanakkor szerintem a mi közösségünknek, a vajdasági magyar közösségnek is evidens érdeke az, hogy az ország amelyben élünk, Szerbia mielőbb bejusson az európai uniós térségbe.”

Deli Andor
Európai Parlament
Horvátország
elnökségi ülés

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű