Ugrás a tartalomra
Európai Parlament, zászlók
Pannon RTV

Deli Andor: Óriási feladat vár a horvát elnökségre

2020-01-14
15:05
2020-01-14
19:12
Az Európai Unió soros elnökségét ellátó Horvátország ma délelőtt ismertette elnökségi programját az Európai Parlament plenáris ülésén.

Deli Andor fideszes EP-képviselő felszólalásában üdvözölte, hogy a bővítés témája kiemelt helyen szerepel a horvát elnökség napirendjében - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Óriási és összetett feladata lesz a horvát elnökségnek. Egyrészt meg kell győznie a bővítés fontosságáról az azt ellenző tagállamokat. Másrészt az Európai Uniónak vissza kell nyernie a nyugat-balkáni tagjelölt országok bizalmát és be kell bizonyítania, hogy a csatlakozás nem csupán egy elérhetetlen cél marad a számukra - emelte ki a vajdasági származású képviselő. A magyar néppárti delegáció az EP-ben továbbra is mindent megtesz a bővítés előmozdítása érdekében. Magyarország és a magyarok határozott érdeke, hogy a térség országai mielőbb az EU teljes jogú tagjaivá váljanak - szögezte le Deli Andor.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Magyarország, Magyarország kormánya, a külügyminisztérium számtalan alkalommal elmondta már a pontos pontokat, hogy miért érdeke Magyarországnak, hogy a nyugat-balkáni országok és különösen Szerbia és Montenegró esetére kihegyezve, hogy ezeknek az országoknak az uniós tagsága miért prioritás. Ugyanakkor szerintem a mi közösségünknek, a vajdasági magyar közösségnek is evidens érdeke az, hogy az ország amelyben élünk, Szerbia mielőbb bejusson az európai uniós térségbe.”

Deli Andor
Európai Parlament
Horvátország
elnökségi ülés

Most

08:11, Frissítve: 08:28

Belgrádba látogat Várhelyi Olivér

Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa a szerb fővárosban mutatja majd be a Szerbia előrelépéséről szóló jelentést - írja a Tanjug.
07:45, Frissítve: 07:55

Enyhül a görög-török feszültség

Az elmúlt napokban enyhült a feszültség Görögország és Törökország között, miután Ankara visszahívta azt a hajóját, amely a görög és ciprusi kontinentális talapzaton kutatott földgáz után.
21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.