Ugrás a tartalomra

Deli Andor: A vajdasági magyarságnak meg kell maradnia erejében és kitartásában

2022.10.06
09:53
2022.10.06
16:06
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában javában zajlik a népszámlálás, ami az itteni magyarság számára kiemelkedően fontos.

Ebben a mai helyzetben, amiben Európa van, rendkívül fontos, hogy a közösségünk erőt mutasson - mondta Deli Andor, a Pannon RTV Közügyek című műsorának felvételén. A Fidesz vajdasági származású európai parlamenti képviselője hozzátette, hangot kell adni annak, hogy itt vagyunk, a közösségünk jól van, megvan, lehet, hogy megfogyatkoztunk, de továbbra is elegendően vagyunk ahhoz, hogy egy sikeres közösség maradjunk az elkövetkező tíz évben is. Deli Andor szerint a vajdasági magyarságnak meg kell maradnia erejében és kitartásában.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz (VMSZ): „Ezért fontos, hogy az identitásmegvallással ehhez mindannyiunk hozzátegye a saját részét. Ez nélkül közösségi, politikai témakörökben mozogni, közösségi érdekeket képviselni és megvalósítani sokkalta nehezebb. Tehát ezért is fontos, hogy a vajdasági magyarság bátran megvallja magyarságát a népszámlálási biztosoknál. És sokan azt gondolják, hogy ez csak egy statisztikai kérdés, de hát a statisztikáknak rendkívül fontos szerepe van, és akár az Európai Unióban is nagyon is szigorúan figyelik a népesség alakulását, a különböző közösségek mozgását.”

Deli Andor
népszámlás
EP-képviselő

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.