Ugrás a tartalomra

Deli: Komoly visszalépést jelent a bővítési politikában Macron állítása

2018.04.24
16:37
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Deli Andor vajdasági származású EP-képviselő a 2018-as nyugat-balkáni országjelentések bemutatása során az Európai Parlament külügyi bizottságának tegnapi ülésén szólalt fel.

Emmanuel Macron múlt heti kijelentése szerint a Nyugat-Balkán az európai projekt része kell, hogy legyen, de most nincs itt az ideje annak, hogy új tagállamokkal bővüljön az EU. Deli szerint komolyan veszélyezteti az Európai Unió szavahihetőségét Macron kijelentése, miszerint addig nem lehet a bővítéssel foglalkozni, amíg az Európai Unió belső reformjai be nem fejeződtek. Erről beszélt a 2018-as nyugat-balkáni országjelentések bemutatása során az Európai Parlament külügyi bizottságának keddi ülésén. A Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozva elmondta: ha a bővítés leáll, az megingathatja a politikai és biztonsági stabilitást a nyugat-balkáni régióban.

Az EU-s jövő, az unió felé való törekvés a Nyugat-Balkán országaiban szerintem az egyértelmű stabilitást és a jó út választását jelenti. Ugyanakkor az uniónak is egyértelmű, hogy szüksége van arra, hogy kiteljesedjenek végre az európai térkép, és Európa biztonsága szempontjából is fontos az, hogy ne legyenek újabb gócpontok, ne legyenek újabb kérdések, problémás régiók Európában. Ez miatt szerintem rendkívül rövidlátó ez a meglátás, amit a francia elnök produkált a múlt héten Strasbourgban.”

 

Deli Andor
Emmanuel Macron
francia elnök
EP-képviselő
Európai Unió
bővítés

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.