Ugrás a tartalomra

Deli: Nem elegendő az évi 4-5 megnyitott csatlakozási fejezet

2018.06.20
12:31
2024.03.19
08:40
Nem elegendő az évi 4-5 megnyitott csatlakozási fejezet Szerbia esetében - fogalmazott Deli Andor, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője az EP Külügyi Bizottságának ülésén.

Kérem az Európai Bizottságot és a tagállamok képviselőit, hogy gyorsítsák a tárgyalások menetét - folytatta felszólalását Deli. Kifejtette, tisztában van azzal, hogy a csatlakozási tárgyalások előrehaladása a tagjelölt országok eredményeitől függnek, de ebben a tekintetben Szerbia az egyik élenjáró.

A vajdasági származású EP-képviselő arról is beszélt, hogy késedelmek vannak a jogállamisági fejezet cselekvési tervének végrehajtásában, viszont nagyon intenzív jogalkotási munka folyt a nemzeti kisebbségek és nemzeti tanácsaik helyzetét illetően, ezt pedig figyelembe kell venni, amikor az új tárgyalási fejezetek megnyitásáról döntenek.

Deli Andor
Szerbia
csatlakozás
fejezet

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.