Ugrás a tartalomra

Demilitarizált övezetben találkozik az amerikai elnök az észak-koreai vezetővel

2019.06.30
07:55
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Donald Trump és Kim Dzsong Un a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben található Panmindzson falujában találkoznak egymással.

A Fehér Ház közleménye szerint a panmindzsoni találkozót az észak-koreai vezető kérte Trumptól, aki Twitteren azt is közölte, hogy már rég szerette volna felkeresni a demilitarizált övezetet. A tervezett találkozóval kapcsolatban a sajtótájékoztatón azt mondta, elképzelhető, hogy csak kezet fognak egymással.

Trump tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először Kim Dzsong Unnal, és több vitás kérdésben született megegyezés, köztük a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről. Trump a mai találkozóhoz hozzáfűzte, a maga részéről nem sieti el Észak-Korea ügyét, és emlékeztetett arra, hogy a Phenjan elleni szankciók továbbra is érvényben vannak.

Donald Trump
amerikai elnök
Kim Dzsong Un
Észak-Korea

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.