Ugrás a tartalomra

A diktatúra ellen tüntettek Belgrádban és Újvidéken

2017.04.03
21:41
Néhány ezer ember tüntetett Újvidéken és Belgrádban, akik elégedetlenek az elnökválasztás eredményével, illetve azzal, hogy a jelöltek egyenlőtlen feltételekkel vettek részt a választáson
Néhány ezer ember tüntetett Újvidéken és Belgrádban, akik elégedetlenek az elnökválasztás eredményével, illetve azzal, hogy a jelöltek egyenlőtlen feltételekkel vettek részt a választáson. A közösségi portálokon keresztül megszervezett tüntetésen főként fiatalok, egyetemisták vettek részt. A szerb parlament épülete előtt mindkét irányban lezárták a forgalmat, az újságírók jelentése szerint pedig az elégedetlen polgárok tojásokkal és palackokkal dobálták meg az épületet. Ezt követően a város központi utcái felé vették az irányt a tüntetők. Mesto: Beograd Datum: 03.04.2017 Dogadjaj: DRUŠTVO/POLITIKA - ispred Skupštine Srbije danas je održan protest graðana pod nazivom "Protest protiv diktature", a posle dolaska žandarmerije, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju Licnosti: A jelentések szerint azt utcákon feszült volt a hangulat, a tüntetők pedig szervezetlenül és vezetők nélkül vonultak végig az utcákon, és egymás között beszélték meg, hogy merre is induljanak. FoNet-PROTEST-ŠETNJA A demonstrálók mindkét településen hangsúlyozták, hogy a diktatúra ellen tiltakoznak. A bejelentések szerint, holnap délután hat órakor folytatják a tiltakozó felvonulást. (VajdaságMa, Szerbiai RTV, Blic, fotó: Fonet)
tüntetés
Újvidék
Belgrád

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.